Badet er kongerummet

lækkert badeværelse

Vi gør meget ud af vores hjem. Vi bruger da også en del på løbende at forbedre dem. Vi vægter, at vi skal bruge klimavenlige materialer. Det sidste er vigtigere end aldrig før. Men vi forlanger også, at materialerne, vi bruger, skal være i topkvalitet. Det betyder meget for os, at rum såsom køkken og bad er funktionelle – og smukke at opholde sig i. Og når det især handler om badeværelset, så er det også vigtigt for os, at der er god ventilation. Det er jo et meget fugtigt rum og derfor er ventilation og udluftning vigtig. Måske står du netop i den situation, hvor du har bestemt dig for, at I skal bruge en del penge på at renovere badeværelset – eller et af badeværelserne? Måske. Og hvad kan du så gøre for at forbedre ventilationen – og formindske fugtigheden i det rum?

Brusenichen

Et af de steder i badeværelset, der virkeligt producerer fugtighed, er brusenichen. Ofte er den nemlig ikke afskærmet godt nok, så vand sprøjter ud fra den. Det kan du nemt gøre noget ved: Du kan fx vælge at sætte en brusedør i glas ind i brusenichen, så vandet ikke sprøjter ud. Der findes forskellige brusedøre. Fx kan du overveje, som det skal være en skydedør, som ikke fylder så meget i selve nichen. Du kan få de bedste løsninger hos Design4Home her.

Handler det om, at ventilationen skal forbedres, så kunne du overveje at omdanne brusenichen til et åbent bruserum, som blot afskærmes med en brusevæg. De kan nemlig installeres fritstående i badeværelset, så du ikke skaber et aflukket rum, men tværtimod skaber et rum, hvor det er nemt at skabe gennemtræk, så du kan få fugten væk. Brusevægge giver dig også mulighed for at få bedre lys i badeværelset – og så er de nemme at holde rene, da du kan få dem med en belægning, der forhindrer, at kalk sætter sig på dem.

De velhavendes badeværelser

Du har lige fået en spændende opgave: En meget velhavende familie skal have renoveret deres badeværelser. Rummene skal være totalt tidssvarende med hensyn til materialerne, der skal anvendes. Dvs. klimavenlige. Naturligvis skal stilen og designet være i top. Du har ikke fået et budget. Du skal bare levere en plan og et overslag over, hvad det vil koste at få renoveret badeværelserne. Du fik lov til at komme og måle rummene op. Det tog dig en lille times tid. Og du fik naturligvis et indtryk af familiens livsstil: Effektive mennesker, der ikke behøver at tænke i budgetter. Søde mennesker, der vægter god kvalitet, men også har føling med de store verdensdebatter. Mennesker, der dog ikke vil have krummelurer og yndigheder i huset. Deres stil er enkel: Rene linjer og funktionalitet.

En lækker brusevæg er løsningen

Du har faktisk allerede fundet den bedste løsning for de tre badeværelser. Du kigger derfor på armaturer og brusedøre. Du kan levende forestille dig, at familien helst vil have en brusedør i et af de små badeværelser, som dog skal være ret tyk. Og ja, du er da glad for, at du kan finde brusedøre af glas, som jo er et genanvendeligt materiale. I det store badeværelse, der ligger i forbindelse med soveværelset, skal der sættes en fritstående brusevæg op. Også lavet af glas! Det skal være en af de der store brusevægge, som har et integreret brusehoved. Du kan se, at du kan få sådan en brusevæg i både klart og mørkt glas. Den mørke version er virkelig smart. Men den klare er måske det bedste valg, da den lader lys fra det store vindue komme ind i rummet.

I det lille badeværelse i forbindelse med husets anneks skal der sættes en enkelt almindelig brusedør, der nemt kan åbnes og lukkes. Det bliver flot. Ikke nogen dikkedarer. Og ja, deres rengøringshjælp vil heller ikke finde det svært at gøre rent i disse rum.