Coaching mod stress

woman, books, youthful

For ikke mindre end et par måneder siden kom du i behandling. Du gik ned med stress. Blev sygemeldt. Fik nogle piller, som har hjulpet på hormonbalancen i din krop. Og den stresscoach, som du kom i behandling hos, har virkeligt kunnet hjælpe dig videre. Det går meget bedre. Alle i familien er også gladere og sjovere at være sammen med. På alle måder.

Omtanke for fremtiden

Dit forløb har dog fået dig til at tænke lidt over livet, og hvad du egentlig vil. Du vil ikke så gerne tilbage til dit fuldtidsjob. Din arbejdsgiver har været meget forstående og I er foreløbigt nået frem til en god aftale om, at du kan arbejde på nedsat tid. Alligevel er der en modvillighed inde i dig, som siger, at det er helt forkert for dig at vende tilbage til sådan en organisation, der har et rigidt system og alt for mange guidelines. Så tankerne om et karriereskift presser mere og mere på. Men hvad vil du så i virkeligheden?

Selvstændig stresscoach

Ja, du vil sådan set gerne prøve kræfter med at være selvstændig. Og det her forløb med behandling af stress har faktisk fået dig til at tænke i retningerne af stresscoaching.

Ved du hvad? Det er slet ikke en dårlig idé. Der er mangel på stresscoaches, der kan give mennesker god behandling. Og hvis du virkeligt gerne vil hjælpe andre, som har stress, så skal du hurtigst muligt finde dig en godkendt stresscoach uddannelse, så du kan få certifikat på, at du er kvalificeret. Du behøver ikke at tage en lang uddannelse og så specialisere dig i stresscoaching bagefter. Du kan faktisk gå direkte til benet og blive professionel stresscoach i løbet af et års tid. Det vil være dog blive krævende for dig, fordi du skal have selvdisciplinen i orden, så du kan følge med i studiet.

Stresscoaching er en behandling for stress

Stresscoaching er en form for personlig coaching og stressbehandling, der er fokuseret på at hjælpe enkeltpersoner med at håndtere og reducere deres stressniveau. En stresscoach er en trænet professionel, der arbejder med enkeltpersoner til at identificere deres stressorer, udvikle effektive håndteringsstrategier og støtte dem i deres bestræbelser på at opnå større trivsel og livskvalitet.

Stresscoaching kan omfatte forskellige teknikker og tilgange, afhængigt af den enkelte persons behov og situation. Det kan omfatte træning i mindfulness, meditation, åndedrætsøvelser og andre afslapningsteknikker, samt træning i tidsstyring, konfliktløsning og andre færdigheder til at reducere stressniveauet.

Målet med stresscoaching er at hjælpe enkeltpersoner med at opnå større bevidsthed om deres stressniveau og lære effektive måder at håndtere det på. Det kan hjælpe enkeltpersoner med at reducere stressniveauet, forbedre deres mentale og fysiske sundhed og øge deres generelle trivsel og livskvalitet. Der er mangel på professionelle i branchen i Danmark!