Klistermærker

Klistermærke

Ja, det er krisetider. Alle er ved at lære at genbruge ting og materialer, som vi hidtil bare har taget for givet og derfor ikke har skænket en venlig tanke. Fx et glas marmelade fra supermarkedet. Det kigger vi nu på som om, at det er en gratis gave, vi har fået. Og det er det. Marmeladen var – eller er – lækker. Glasset, som marmeladen var / er i, kan genbruges. Vi kan selv lave marmelade. Vi skal bare sørge for at købe tilstrækkeligt med sukker og frisk frugt. Og så naturligvis få gjort marmeladeglasset ordentligt rent – det skal steriliseres.

Etiketter kan drille

Når vi så står der og vasker marmeladeglasset i hånden, så forsøger vi ofte at få etiketten af. Vi bruger en negl til lige at få løftet en lille flig af etiketten op, så vi kan trække den af glasset. Tror vi! Det er nemlig ikke altid, at vi har held til at få etiketten af. Den sidder nemlig godt limet til på glasset. Og så må vi i gang med ståluld, opvaskemiddel og knofedtet. Væk skal den etikette nemlig. Og vi skal have sat en ny på glasset, når marmeladen, vi har lavet, er kølet af.

Her er det så, at du måske skal tænke dig godt om, inden du sætter de der klistermærker på dine glas. Du har sikkert en tanke om at nogle af alle glassene, du har lavet, skal bruges til værtindegaver. Du sætter derfor også et fint klistermærke på de glas, du vil give væk. Tænk på, at modtageren af den lækre, lille gave, måske også gerne vil genbruge glasset. Du skal derfor sætte et klistermærke, der er nemt at tage af, på glasset. Mere skal der ikke til.

Let aftagelige klistermærker

Og ja, faktisk skal du bruge klistermærker, der er let aftagelige til alle glassene. Du kan jo genbruge dine egne marmeladeglas igen og igen. Du kommer sikkert også til at købe et glas marmelade – eller honning – i løbet af det kommende år. Du vil da selv være glad for det, hvis producenten har tænkt på at sætte let aftagelige klistermærker på glassene, du køber. Det her med at stå, med et vådt glas og file en etikette af, er jo det rene og den dummeste form for tidsspilde.

Foliekniven har det hele

Måske vil du gerne sørge for, at dine marmeladeglas får den samme etikette år efter år. Du er jo ret god til det der med abrikosmarmelade. Der er faktisk flere i familien, der efterspørger din abrikosmarmelade, når de ser, at abrikoserne er i sæson. Så du skal lige have et tip herfra: Der findes shops, hvor du kan få lavet dine egne klistermærker til marmeladeglassene – bedste shop online er klart Foliekniven. Du kan købe dem i den let aftagelige udgave. Det eneste, du skal gøre, er at fortælle forhandleren, hvor store dine klistermærker skal være, og så skal du selvfølgelig sende en grafik til forhandleren. Så kan han hurtigt producere det antal klistermærker, som du har brug for. Fx 100 stk. Så har du vist mere end rigeligt med flotte etiketter til dine marmelader i de næste 5 år.