Nye vinduer og energiforbrug

I nogle lande har det været en del af regeringernes politik at støtte almindelige mennesker i at få deres bolig renoveret, så indeklimaet og miljøvenligheden kunne blive forbedret. I Danmark har vi haft håndværkerfradraget – som decideret sigtede på miljøforbedrende renovationer. Desværre har vi det ikke længere. I andre lande har lignende tiltag hjulpet til at hele byggebranchen ikke er gået totalt nedenom og hjem. Der findes fx lande i Sydeuropa, hvor almindelige mennesker kan få støtte til at sætte solfangere op på tagene, som så kan tilsluttes vandforsyningen, så der altid er gratis varmt vand.

Svært at få støtte

Men her i Danmark er det lidt svært at få økonomisk støtte. Og med den energikrise, som vi lige er ved at komme igennem, så er der mange mennesker, der har valgt at gøre endnu mere for deres bolig, så de kan være sikre på at kunne klare varmeregningerne til næste år. Lige nu, ser det ud til, at priserne på el og naturgas er faldet tilbage, så bekymringerne er ikke så store. Men, hvem ved, hvad der vil ske om få måneder? Du skal derfor gardere dig. Du ved ikke, om du vil kunne klare de samme svære skær til næste år. Du klarede dem i år. Sådan lige med skindet på næsen. Men til næste år? Vi aner ikke, hvad der vil ske.

Nye vinduer sparer varme

Så, et af de tiltag, som du bør overveje her i løbet af det kommende lille års tid, er, om du skal have sat nye vinduer i din bolig. Det kan sagtens tænkes, at det vil være en meget fornuftig investering. Det er med garanti en investering, som vil give et fornuftigt afkast, hvis du beslutter dig for at sælge din bolig i løbet af det kommende år. Det har måske allerede været på tale. Eller måske har tanken bare strejfet dig.

Du burde gøre det. Altså sørge for at få nye vinduer i huset – overalt. Det er ikke kun for miljøets og din varmeregnings skyld. Det er også for din pengepungs skyld. – Og din gode samvittigheds. Ja, det er rigtig nok. Du vil få det bedre med din samvittighed, når du ved, at dit hus har fået installeret både nye vinduer og, at der er lavet god isolering i både hulmure og på loftet.

Danske vinduesfirmaer er verdens bedste

Nu er der bare lige det, at det her med nye vinduer kan være en jungle. Der findes utroligt mange vinduesproducenter, og det kan være svært at finde ud af hvilket firma, de nye vinduer skal komme fra. Anbefalinger siger, at du skal finde vinduer fra Velfac. Andre siger, at det er bedst med vinduer fra Rationel. Disse to firmaer er da også nogle af de største og mest populære i landet. Faktisk er sandheden, at du nok bliver nødt til at finde nye vinduer fra både Velfac og Rationel, fordi dine vinduer er ikke ens overalt. Og dér hvor det ene firma ikke kan levere et vindue i en bestemt størrelse, der kan det andet helt sikkert. Så: Læg dig ikke fast. Tag mål af vinduerne – og find dem, der passer bedst til huset.