De spændende spørgsmål

Når dit barn kommer ind i den alder, hvor seksualitet og sex bliver interessant, så får du sikkert en masse besynderlige spørgsmål. Alt efter barnets alder. Og det kan være lidt svært at svare – sådan lige med det samme. Der er jo stadig mange mennesker, der ikke bryder sig om at tale om sex. Og i disse dage, hvor vi taler meget om seksualitet og de forskellige køn, kan det faktisk være meget svært. Der er fx stor forskel på at få et spørgsmål, der lyder i retningen af: ”Mor, hvad er en  dildo?” Dit barn har hørt ordet dildo i skolen, men forstod ikke hvad de lidt større børn talte om. Svaret er nemt for dig at forklare barnet – hvis det har tålmodighed til at høre på dig.

Nogle er svære

Men får du et spørgsmål som går på om hvad transkønnethed er, så bliver svaret meget mere kompliceret at give. Når vi skal forklare et lille barn, hvad en dildo er, så kan vi vælge at tale om sex og samleje med barnet. Vi kan sættes os ved siden af barnet og vise det billeder af forskellige dildoer ved at gå på et site med sexlegetøj – og forklare det, at en dildo er et stykke sexlegetøj, som voksne mennesker bruger.

Når de bliver unge

Er det derimod et ungt menneske, som lider under hormonernes rasen, men som ikke har en kæreste, som hun kan dyrke sex med, så kan du få et spørgsmål, der måske overrasker dig? ”Mor, hvilken dildo skal jeg købe?” Her kan det være, at du kommer til kort. Måske har du ikke selv en dildo. Du og din partner har aldrig brugt sexlegetøj. Du har allerhøjest købt en fræk BH. Hvad vil du svare din datter? Vil du sige til hende, at hun slet ikke har brug for en dildo?

Eller vil du sige til hende, at det må hun selv finde ud af? Hvis du siger til hende, at hun selv må bestemme hvilken dildo hun skal købe, så vil jeg mene, at du er lidt uansvarlig. Der findes nemlig dildoer til begyndere og til mere erfarne dildobrugere. Din datter kan nemlig risikere at lave et fejlkøb. Der findes dildoer, der er lavet af glas eller stål. De kan være tunge. Dem, der er lavet af glas, kan knække. Det kan med andre ord blive farligt for hende at bruge en dildo, som hun ikke ved, hvordan hun skal håndtere.

Køb dig lidt tid

Du kunne give hende et lidt henholdende svar: ”Lad mig lige tænke over det!” Og så tage dig tid til at finde et godt site med sexlegetøj, som har artikler, der beskriver, hvordan de forskellige dildoer, de sælger, fungerer. Nogle har jo vibratorer indbygget i sig. Andre er bare et stykke silikone, der er formet som en erigeret penis. – Og ja, vær opmærksom på, at der stadig findes dildoer på markedet, som er fremstillet af farligt plastik. Når du så har undersøgt markedet, så sæt dig sammen med hende og hjælp hende videre på sin rejse mod at blive en voksen – og erfaren? – kvinde.