Lyd og røgeffekter

teater

Det der med at spille teater var noget, som du gik meget op i for et par måneder siden. Men nu har du været så ualmindeligt heldig at have fået et studenterjob på det lokale teater. Du skal hjælpe med alt det, der har med udstyr og opbygning af scenen at gøre. Altså ikke selve scenegulvet. Men alt det der har med lyd og lys og effekter at gøre. Du bliver ofte sendt i byen for at købe en eller anden særlig rekvisit. Det kan være alt fra et halstørklæde til en lampe eller en sofa. Du får da også ofte besked på at spørge, om teateret må låne møblementet, hvis det er meget dyrt. Svaret er pudsigt nok ofte ”ja”!

Højtalere

Du er rigtig glad for dit studenterjob. Du lærer en masse. Du har da også allerede været med til at sætte tre vidt forskellige forestillinger op. En var sådan en musicalagtig forestilling. Scenografien var enkel, men der blev virkeligt gjort meget ud af, at lyden skulle være i orden. Du aner ikke, hvor mange timer I brugte på at tjekke den ene højtaler efter den anden. Og vi taler ikke om billige højtalere. Du har også fået indsigt i, hvordan et lysshow kan ændre atmosfæren og stemningen fra trist og dunkel til glad og optimistisk.

Teatret har rigtigt godt udstyr. Og ja, det har et stort budget til udstyr. Det er slet ikke usædvanligt, at du skal bestille pærer til lamperne, der bliver brugt i til at lave lysshow med. Heldigvis har du efterhånden fået styr på, hvilke pærer det er, du skal bestille. Det har ellers været lidt forvirrende, da der findes så mange forskellige.

Brug for en røgkanon / røgmaskine

I går fik du så besked på, at der bliver brug for en røgmaskine – se her. Den må gerne være ret kraftig. Det bliver din opgave at finde den rigtige til teatret. Du blev ret stolt over at få den opgave. Det er første gang du sådan får lov til at arbejde helt selvstændigt.

Du har en lille idé om, hvor du kan købe en røgmaskine, men du har ikke nogen som helst anelse om de røgmaskiner, du har set, vil være store nok. Det har jo mestendels været røgmaskiner, der bliver brugt til private fester eller på en lille bitte scene. Her er der nogle flere m2, som røgmaskinen skal kunne sprede røg ud over.

Du er derfor opsat på at bruge tid, derhjemme, på at finde ud af, hvor der er salg af røgmaskiner. Altså ’professionelle’ røgmaskiner. Sådan nogle af dem, de bruger på de store festivaler. Det er ikke en helt nem opgave. Og ja, selvom det ikke skal være en lille billig røgmaskine, så skal den jo ikke være overdrevent dyr. Teatret har godt nok et stort budget, men der er også grænser for, hvor mange penge, du kan bruge.
Du finder et site, som du tidligere har handlet hos, frem på din browser. Du vil skrive til shoppen og spørge om de også har salg af røgmaskiner, der anvendes professionelt på teatre eller til festivaler. Måske kan de hjælpe dig videre.