Blikkenslager i København?

Blikkenslager og VVS

Er du også forvirret over, hvornår du skal have fat i en blikkenslager, og hvornår du skal ringe efter en VVS-mand? Så læs med her, og find ud af, hvor når du skal ringe til en blikkenslager i København.

De fleste forveksler tit, hvornår de skal ringe efter en blikkenslager, og hvornår de skal ringe efter en VVS-mand. I hvert fald indtil den dag hvor de rent faktisk har brug for en blikkenslager og VVS i København.

Hvad er forskellen på en blikkenslager og en VVS-mand?

Vi har tit folk, som ringer til os, og spørger efter vores VVS-afdeling. Og så har de faktisk brug for en blikkenslager”, fortæller direktør Morten fra Novaindex.com virksomhedsinformation.

Nu betyder det så ikke så meget. For vi har både en blikkenslager- og vvs-afdeling her i firmaet. Så typisk tager vi bare imod opgaven, og sender så den rigtige fagmand ud for at lave opgaven,” uddyber Morten.

Men vil du have en god rettesnor for, hvornår du skal ringe til hvem, er det generelt altid blikkenslageren, du skal have fat i, hvis du har brug for inddækninger, tagrender eller nedløbsrør udenfor, og VVS-manden, hvis du skal have lavet noget med vand og afløb indendørs”, forklarer Morten.

Blikkenslagere og VVS-folk er nært beslægtede

Det er dog ikke sært, at der er mange, som mikser de to faggrupper sammen. For faktisk er de så nært beslægtede, at de tager det første år af deres uddannelse sammen.

Det er først på det andet år, du specialiserer dig i, hvorvidt du vil arbejde med vand og afløb indendørs, eller du hellere vil bygge inddækninger til tag og facade, og lave skræddersyede regnvandsløsninger udendørs.

Udspringer fra smedefaget

Rent historisk stammer blikkenslagerfaget dog fra et helt andet sted, nemlig smedefaget. For i gamle dage var alt med jern, metal og blik, noget du gik til smeden, og fik lavet.

Men op gennem den sene middelalder bliv blikkenslagerne skilt fra, og specialiserede sig i alle former for arbejdsopgaver med tyndmetal.

Derfor har blikkenslagerne også haft med afløb at gøre, lige frem til de første afløbsrør i plastik dukkede op. For indtil da var alle de afløb, som ikke var støbt ned i gulvet, typisk lavet af tynde metalrør, der minder meget om nedløbsrør i metal.

Her skal du ringe til en blikkenslager i København

Så det er faktisk kun, hvis du har brug for at få lavet en ny inddækning til skorstenen på dit tag, eller du skal have lavet nogle reparationer på dine gamle bliktagrender – eller har en anden specialopgave med inddækninger og regnvand – at du skal ringe til en blikkenslager i København.

Søger du fagmand i andre byer, som f.eks. VVS i Vejle, Slagelse, Hillerød, Svendborg eller Aalborg, så finder du dem alle hos Novaindex.com. Pt. er der 5.842 blikkenslagere og VVS-firmaer listet hos Novaindex.com