Firmaets rengøring

rent og ryddeligt kontor

God hygiejne er en af kilderne til et liv med god kvalitet. Det gælder både i dit privatliv og i dit arbejdsliv. Er der ikke god hygiejne på arbejdspladsen, så sker der med garanti det, at du kommer hjem med en god portion dårligt humør i poserne. Og det kommer til at gå ud over familien. Du kender det: Irritationen over at finde nullermænd ved siden af den sagsmappe, som du arbejder på. Du børster eller puster den væk. Ude af syn, ude af sind? Ikke helt.

Påvirker alting

Der er en lille, nagende, ubehagelig følelse. Arbejdet bliver ikke udført med den samme glæde og tryghed. Dit humør bliver dårligt. Og det tager du med dig hjem. Heldigvis har I god hygiejne derhjemme. Men næste dag? Skal du finde dig i, at der er nullermænd i hjørnerne, og at du altid er nødt til at puste støv væk fra dit arbejdsbord? Nej, det skal du ikke. Og du har faktisk flere rigtigt gode argumenter, som du kan bruge til at overbevise din leder om, at han skal sørge for, at der er rent på kontoret:

Gode argumenter

1: Dårlig hygiejne på kontoret betyder flere sygedage, fordi folk, der arbejder i snavsede omgivelser, simpelthen ikke bryder sig om det. De vil pjække!
2: Godt rengjorte kontorer giver gladere medarbejdere: De møder ind med energi og lyst til at arbejde, fordi de ikke først skal bruge tid på at få tørret arbejdsbordet af for ringe efter en kaffekop!
3: Gladere medarbejdere betyder effektivitet – produktiviteten stiger simpelthen.
4: Det er meget nemt at finde en rengøringsservice, der er professionelt og ikke særligt dyrt.

Lokalt i Højbjerg

Du bør måske lige selv lave en lille undersøgelse over, hvor mange rengøringsfirmaer i Højbjerg der findes, inden du siger til din leder, at det er nemt at finde firmarengøring. Ja, måske bør du gå så langt, at du bruger lidt af din frokostpause på at tale med et rengøringsfirma i Aarhus om det. Du kan sikkert få noget at vide om priserne. Og regnestykket er jo nemt: Hvad koster det at få kontorrengøring på månedsbasis i forhold til omkostningerne, som medarbejdernes fravær på grund af sygdom medfører? Du har jo adgang til oplysningerne via jeres intranet.

Sygefravær og hygiejne hænger sammen

Så, hvis du sætter dine argumenter for, hvorfor du synes, at hygiejnen på kontoret skal forbedres op sammen med et overslag over omkostninger og priser på kontorrengøring, så vil du sikkert hurtigt kunne overbevise din leder.

Og ja, du kan måske endda supplere dette regnestykke med den positive udregning: Hvor meget mere kan virksomheden producere – og hvad giver det af profit – når medarbejderne er glade og ikke lægger sig syge?
Du kan være sikker på, at du vil blive taget alvorligt – især hvis du også kan vise, hvad det koster virksomheden i både den negative og positive retning, hvis hygiejnen på kontoret er henholdsvis god / ikke god. Og nej, vi taler ikke kun om god udluftning. Vi taler om daglig rengøring, hvor alt bliver passet: Støv fjernes, gulve vaskes, køkkenet og toiletterne bliver gjort rent. Vindueskarme bliver ryddet for papir og kaffekopper. Osv.