“Grønt” hejseudstyr

Byggeplads planlægges med hejseudstyr

Du behøver ikke at stresse! Du skal faktisk bare læne dig tilbage og bare tage beslutningen. Du behøver ikke at sidde og bryde dit hoved itu, når du har brug for en effektiv hejsløsning til det nye byggeri, som I skal starte på om ganske få uger. Du kan nemlig både leje et materialehejs og et personhejs, så håndværkere og materialer kan komme op på etagerne, efterhånden, som byggeriet skrider frem (vokser i højden). Du behøver derfor ikke at investere i sådan et hejs, som kan være ret dyrt.

Likviditeten

Da økonomien i firmaet endnu ikke helt er til det, så vil det ikke kunne løbe rundt, hvis du går ud og køber fx en materialeplatform lige nu. I må vente med at lede efter firmaer, der har salg af hejs, til I har fået anden rate af kontraktens beløb udbetalt. På det tidspunkt, vil der sikkert også være kommet gang i salget af de boliger, som I har fået bygget. Det kan vi da i det mindste håbe på.  Byggeriet skal jo udføres i etaper. Og ja, det er mere rentabelt at eje sine egne hejs, end det er at leje dem. Det er klart.  Men det kræver altså også specialiseret mandskab, der lynhurtigt kan fikse et problem, som kan opstå ved et hejs. Så det skal altså også tænkes ind i forretningens strategi. Og dertil hører også, at I skal være sikre på, at den fremtidige investering i jeres hejsløsning, kan tjene sig hjem: I skal være sikre på at få kontrakter også i fremtiden.

Jo, det er meget forståeligt, at du gerne vil eje dine egne personhejs, materialeplatforme og materialehejs. Men tag det roligt. Du skal nok nå dertil. Der skal bare budgetteres korrekt her i begyndelsen. Og du er jo allerede godt i gang. Så lad være med at stresse nu.

Særlig elevator til byggepladser

Det er en hyggelig søndag eftermiddag. Der er gæster i huset. Du kender dem ikke så godt, men ved, at det er nogle af din fars kollegaer og deres koner. Du er dog lidt overvældet. Frokosten har været god og snakken går. Der bliver talt om det nye projekt, som din fars firma, lige har fået at vide, at de skal i gang med at bygge. Der er en håndværker – måske er det en af sjakformændene – der siger noget om, at han virkeligt sættet pris på, at cheferne lejer et personhejs.

Du kigger spørgende på din far, og han vender sig da også imod dig for lige at høre, om der er noget galt. Du spørger ham, om hvad et personhejs er. Din far forklarer dig, at når han skal op på de etagerne i et stort byggeri for at montere vinduerne, så bruger han en byggepladselevator, der er specielt beregnet til at hejse mennesker højt op – ret hurtigt. Han forklarer dig også, at det er er sikret, så han ikke kan falde ud af byggepladselevatoren. Og det er jo langt at skulle gå op ad en trappe helt op til 11. sal. Med en byggepladselevator bliver han heller ikke træt. Derfor går arbejdet også nemmere.

Sikkerheden

Han vender sig imod sine arbejdskammerater, som genoptager snakken. Men nu kan du forstå, at den handler om dengang den ældre mand, der sidder overfor din far, kom til skade, fordi han faldt ned fra et stillads, der ikke var tilstrækkeligt godt sikret. De taler om sikkerhed på deres arbejdsplads. Du kan dog også høre, at de er glade. De ved, at de har arbejde i mange måneder fremover.  Og du ved, at din far også er glad for sit arbejde. Han siger altid, at firmaets ledelse altid har sikkerheden som første prioritet. Og de der hejs, er netop med til at sikre den.