Mange fund i værkstedet

man holding orange angle grinder

Et nyt år er lige kommet i gang. Inden dampen kommer helt op, så har I dog lige taget et par ekstra fridage. Og de skal blandt andet bruges til at realisere et af nytårsforsætterne. Nemlig: Få ryddet op ude i værkstedet. Det er ret rodet, og I kan ikke finde hverken haveredskaberne, som også står derude, eller det værktøj, som I har brug for. Det er et stort værksted. Men I har mod på opgaven. Og kan I få sat lidt system i, hvordan I organiserer værkstedet, så vil det måske ikke være en kilde til så meget irritation, når I har brug for et stykke værktøj.

Først sortering

I har derfor valgt at starte med at sortere haveredskaber og værktøj fra hinanden. Haveredskaberne skal midlertidigt stå udenfor. Omme bag ved huset. Sådan i hjørnet op imod den lille terrasse. Værktøjet? Ja, det skal sorteres alt efter, om det er håndholdt og bruges manuelt. Hamre, skruetrækkere mv skal i en bunke. Makita hækkeklipper og båndpudsere skal i en anden bunke. De lidt større maskiner – fx slibemaskinen skal i bunke nr. 3. Naturligvis skal de helt store maskiner, som ikke er nemme at flytte rundt på, blive, hvor de er. De er stationære, og der var en grund til, at de blev installeret dér, hvor de er. Det drejer sig ikke om så mange maskiner. Kun en båndsav og en stor slibemaskine. Opgaven er sådan set ikke så svær. Det er dog noget svineri. I får støv og rust op under neglene.

Fugepistoler

I finder gamle fugepistoler, som egentlig skulle have været smidt ud for lang tid siden, I opdager, at I har et kæmpestort lager af skruer og søm. I finder reb og snor i metervis. Og I begynder ligesom at indse, at det ikke er så godt ikke at holde orden ude på værkstedet. Bl.a. så finder I også et helt nyt skruetrækkersæt, som I havde glemt alt om. Og den der kuffert til værktøj fra Stanley har bare stået i et hjørne og samlet en masse støv.

I begynder at få lagt værktøjet i bunker. Og I begynder at få overblik over, hvor stort og fint værkstedet egentlig er. I kan også se, at hvis I smækker sådan en hullet plade op på væggen, så kan I hurtigt få styr på, hvor det meste af værktøjet, som I har, skal hænge. I kan endda se, at der er plads til en reol, hvor I kan lægge nogle af boremaskinerne og den håndholdte båndpudser.

Rengøring til slut

I finder en spand. Fylder den med vand. Finder en klud og begynder at vaske arbejdsbordet af. I får styr på værkstedet – og alt jeres værktøj. Der kommer orden i sagerne. Hver ting på sin plads. Og ja, nu er det faktisk rart at opholde sig i værkstedet igen. Projektet er gennemført, jeres værktøj ligger ikke længere hulter til bulter – og I kan se, at I faktisk også har plads til haveredskaberne. Så de får lov til at komme ind igen. De skal bare stå i det fjerneste hjørne.