Hvad er et klimaskab?

klimatest af et produkt

Vi tænker nok ikke på det til dagligt. Jeg gør i hvert fald ikke. Men der er faktisk mange virksomheder, som er totalt afhængige af, at de produkter, som de bruger eller sælger, er sikre. Sikkerhed er et vigtigt element i mange aspekter af vores liv. Og da vi er afhængige af mange produkter i vores hverdag, så skal de være sikre. Fx så skal vores bil være sikker. Vores hjem skal være sikkert. De maskiner, vi bruger i køkkenet eller ude på værkstedet, skal være sikre. Og de beholdere, vi bruger til opbevaring, skal være sikre. Alt skal være sikkert. Det er det, jeg tænker på. Jo, ja, vi tænker nok ikke på det hver eneste dag. Men det er en lidt sjov tanke at tænke på, at den eller den genstand, som vi bare tager som en selvfølge – og som vi bare bruger – måske har været igennem flere forskellige tests, inden den fik lov til at blive sendt ud som et forbrugsgode, vi kan købe – når som helst.

Test i et klimaskab

Måske har genstanden stået i et klimaskab – se her i flere timer, fordi den skulle testes for, hvor meget varme den kunne udsættes for – og i hvor lang tid, den kunne tåle varmen. Genstanden? Ja, det kunne fx være et brandsikkert skab til dine dokumenter. Det er jo sådan et skab, der efter sigende skal kunne hindre, at ildebranden når ind til dine vigtige dokumenter. Men det skal også kunne beskytte dine dokumenter fra at selvantænde! Så det skab har helt sikkert været inde i sådan et af de der mange forskellige klimakamre, der findes, så det kunne blive testet – igen og igen.

I alle størrelser og formål

Jo, jo, klimaskabe kommer i mange forskellige størrelser og har mange forskellige kapaciteter. Nogle kan rumme et helt hus. Andre nøjes med at byde en stor bil velkommen. I de fleste tilfælde er klimaskabe dog mindre. De kan indeholde flere genstande. De bliver dog også ofte specialfremstillet, så de lige præcist kan teste en særlig genstand.

Det er i og for sig ikke så underligt, at klimaskabene bliver specialfremstillet. Det kan jo godt være, at en producent af et eller andet produkt har et særligt behov. Og kan klimaskabet laves, så det passer til hans behov, så vil det i længden være en god investering for ham, selv at have sit eget klimaskab stående i forbindelse med produktionen.

Man kan lejet et klimaskab

Det er faktisk også muligt at leje et klimaskab som vist her. Det vil kunne medvirke til, at han får meget nemmere ved at give garanti på de produkter, han sælger. Han vil også nemmere kunne forklare uvidende købere om, hvordan hele produktionsprocessen sker – og hvordan han får tjekket, at produktet lever op til de standarder, der findes.

Så det der med at arbejde med klimaskabe er ikke kun et spørgsmål om, at du skal vide, hvordan du skal bruge klimaskabet. Det handler også om, at du måske skal foreslå en kunde, at han eller hun får sit eget klimaskab. Du får derfor brug for din viden om klimaskabe og den praktiske brug af dem. Men du får også brug for at vide noget om, hvornår det kan betale sig for en kunde at have sit eget.

Definitionen på et klimaskab: https://www.cts-klimaskabe.dk/definitioner/definitionen-pa-et-klimaskab