Alzheimers hjælp

woman in brown top reading paper

Der er helt stille. Mørket falder på. Du sidder hjemme i stuen. I har lige fået den dårlige nyhed: Din svigermor lider af demens og skal flytte til en beskyttet bolig. I var slet ikke klar over, hvor dårligt det stod til med hende, men sygeplejersken, som ringede jer op, fik det til at lyde, som at det er et spørgsmål om hendes liv. Det er det også. Det er dog ikke et spørgsmål om liv eller død endnu. Det skal du lige huske, ikke? Det handler om, at din svigermor har brug for hjælp. Hun har svært ved at huske – og ja, hun farer vild, når hun går ud fra sit nuværende hjem.

Hun vil blive hjemme

Du ved dog, at hun meget nødigt vil væk fra sit hjem. Hun vil blive totalt hysterisk og umedgørlig, hvis hun bliver tvunget til at flytte. Derfor må du – som det stærkeste menneske i familien lige nu – undersøge, hvad du kan gøre, så hun ikke skal flytte. Du går derfor – som det første – på nettet for at læse om demens og Alzheimers. Du læser og får bekræftet mange af de fakta, som du allerede kender. Men du læser, ved et tilfælde, også om velfærdsteknologiske hjælpemidler, der kan hjælpe mennesker, som er i din svigermors situation.

Hjælpemidler til Alzheimers patienter

Du stopper med at læse på internettet. Det er lidt hårdt at læse om din svigermors sygdom. Men tankerne omkring velfærdsteknologi kan du ikke bare lige sådan lægge fra dig. Du går derfor tilbage til skærmen for at læse lidt mere – derfor skriver du i søgefeltet: ”Alzheimers hjælpemidler”.  Du får en række svar på din søgning. Dels artikler, der beskriver forskellige velfærdsteknologi produkter, dels artikler, der fortæller om, hvordan du kan hjælpe et menneske med demens til at komme igennem de daglige små – men svære – gøremål.

Velfærdsteknologien stormer frem

Du kan se, at der findes rigtig mange velfærdsteknologiske hjælpemidler hos Gloria Mundicare. Du kigger da også på billeder af forskellige produkter, som mange af artiklerne har anbefalet. Og her er det så, at du bliver fortvivlet: Skal du investere i en demenshund eller et vækkeur, som kan hjælpe hende? Hunden kan hjælpe hende, når hun bliver urolig. Uret kan hjælpe hende til at huske at tage sin medicin.

Her er det, at anbefalingen herfra vil være: Tal med sygeplejersken og lægen om det. Find ud af, om der er mulighed for, at du kan sørge for at din svigermor ikke skal flytte lige nu. Find ud af, hvad det vil koste dig at investere i nogle af de velfærdsteknologiske produkter, som din svigermor kan få gavn af, så hun ikke behøver at flytte lige nu.

Det kræver, at du bruger nogle kræfter og penge. Men gør det noget? Hun er jo et meget kært menneske, som faktisk stadigvæk nyder at læse eventyr for dine små børn, som faktisk nyder at kunne tilbyde jer et glas sherry, når I besøger hende, og som sagtens vil kunne få et godt liv i nogle år fremover i sit eget hjem. Takket være de nye velfærdsteknologier.

Her er to andre gode og inspirerende artikler om emnet: Mere end legetøj | Hvad er velfærdsteknologi