International fysioterapeut

Fysioterapeut på arbejde med kvindelig patient

For ganske få dage siden blev det slut. Farvel. Fred være med alle fodboldfans. VM finalen mellem Frankrig og Argentina blev spillet. Verden har set et nyt hold fejre sejren. Tillykke til dem. Godt gået. Og nu kan vi glemme alt om Qatar. Vi ved også, at vi ikke kommer til at se Messi ved næste VM. Trods alle de mange statistikker, som mange sportsjournalister ynder at gøre brug af, når de taler om en eller anden berømt fodboldspiller, så har vi meget ringe samlede oplysninger om, fx, hvor mange skader, VM har fremkaldt på fodboldspillerne. Vi har hørt om influenza og at nogle spillere måtte blive på bænken, fordi deres kondition simpelthen ikke var god nok.

De har nok haft travlt

Vi ved fx ikke, hvor mange gange fysioterapeuterne har været i sving under – og efter kampene. Men det er sikkert en hel del. Det ville ikke være så mærkeligt. De får jo nogle spark og skub – de der fodboldspillere – som sikkert kan give dem nogle problemer. Men de er jo toptrænede – og det er en del af deres job, at blive skubbet og sparket, når de løber rundt på banen. Det er det, der kaldes sportsskader. Men har du tænkt på, hvor mange personer – udover selve holdets fodboldspillere – der faktisk deltager for hver nation i sådan et arrangement?

Et stort hold

Ja det danske holds trup bestod af 26 fodboldspillere. Dertil kommer naturligvis mindst en træner og adskillige trænerassistenter. En dansk læge har sikkert også været med – og en sygeplejerske. Vi kan også være sikre på at mindst én fysioterapeut, en massør og en kiropraktor også har haft pladser i flyet til Doha, eller hvor de nu har skullet spille. Og ja, det danske hold har da også haft en kok med sig. De skal jo have en særlig diæt, de der spillere. Dertil kommer naturligvis også repræsentanter fra sponsorer til det danske hold, eventuelt også en journalist, og en jurist. Så det er ikke så få mennesker endda, som kom med til fodbold i Qatar (Så længe det varede.)

Det er altså ret mange mennesker – udenom selve holdet – der også skulle med til VM i fodbold. Og når vi nu tænker på, at hele arrangementet begyndte med 32 hold, så ved vi også, at der har været mindst 32 læger, 32 fysioterapeuter og andre former for behandlere med. Har de alle sammen haft noget at lave: Helt sikkert. Der sker flere skader, end vi nogensinde får oplysninger om – de fleste sker vel under træningen. Mange af skaderne bliver udbedret eller lappet lige med det samme. Og ja, toptrænede sportsmennesker kommer sig bare hurtigere efter en skade.

Hvad siger din egen fysioterapeut?

Tænkte du over, hvor mange mennesker, der egentlig skal på hårdt arbejde under sådan et VM?  Bare for det danske hold. Det kan blive en sjov diskussion, du kan få med din fysioterapeut i København – ham her, når du nu skal besøge ham igen her efter jul. Han ved jo noget om sportsskader og har da også fortalt dig, at han følger med i VM. Ikke fordi han er det helt store fodboldfan. Bare fordi han ved, hvor krævende det er at være en spiller på et landshold. Han er også ganske international, da han betjener et stort antal patienter, der er af udenlandsk herkomst, men bor og arbejder i København. Han har endda en hjemmeside på engelsk for deres skyld: https://copenhagen-massage.com/