Hvem kan på Frederiksberg?

White Birds Flying IN Front of Frederiksberg Palace

Vi har alle en læge, som vi kender og har tillid til. Det står måske lidt værre til med tandlægen. Men vi forsøger at stole på den tandlæge, som vi synes bedst om. Vi opbygger dermed et tillidsforhold til lægen eller tandlægen. Det samme sker med blikkenslageren. Det er jo rart at kunne ringe til ham, når vasken er stoppet og få at vide, at han kommer forbi i løbet af eftermiddagen. På samme måde med andre professionelle: Gartneren, babysitteren, bilens mekaniker, eller ham der tager hunden med på en gåtur dagligt! Hvorfor gør vi så ikke også sådan med låsesmeden? Det er jo en essentiel del af vores hverdagsliv, at vi føler og trygge i vores bolig. Så hvorfor bliver låsesmeden oftest kun tilkaldt i nødsituationer? (Fx når vi har mistet nøglen til hoveddøren?)

Tag sikkerhed alvorligt

Det er egentlig en meget underlig holdning at have. Hvorfor er vi lidt lemfældige, når det handler om sikkerhed i boligen? Vi tænker ikke over det til hverdag. Det er rigtigt. Men ved du, at hvis du tilkalder en hvilken som helst låsesmed i København, så kan du risikere at skulle vente på, at han kommer, fordi han har meget travlt og ikke ved, hvem du er? Og du vil bare have dine døres låse tjekket. Du får derfor ikke den prioritet, som du egentlig har krav på.

Og her siger jeg intet ondt om københavnske låsesmede. De har vanvittigt travlt. De skal nemlig ikke kun åbne døre til boliger for folk, der har glemt deres nøgler. De skal omkode låse. De skal installere særlige sikkerhedssystemer i store kontorbygninger, de skal også hvile. En låsesmed har nemlig et job, der ikke bare handler om at dirke en lås op. Det er et job, som kræver, at låsesmeden tager ansvar. Sikkerheden skal være i top. Jo, du kan sagtens henvende dig til en billig låsesmed, som nemt og hurtigt kan udføre opgaven, som du har brug for.

En god låsesmed er guld værd

Derfor skal du måske revidere din indstilling til hvem og hvilke professionelle, du skal have et længerevarende tillidsforhold til? Jeg vil mene, at en låsesmed, er en af de professionelle, som du skal kende godt. Lige som du kender din læge godt. Du ved jo ikke, om du faktisk kommer ud i en situation, hvor sikkerheden i din bolig – eller virksomhed – er blevet brudt. Du ved ikke, om du kommer til at dumme dig ved at smække dig ude en tidlig morgen. Men du ved godt, at dine låse skal tjekkes jævnligt.

Lokalt på Frederiksberg

Derfor er rådet herfra: Find dig en låsesmed på Frederiksberg eller i København, og få opbygget et tillidsforhold til ham. Du behøver ikke at love ham, at han får en opgave hos dig hver sjette måned. Du behøver heller ikke at fortælle ham, at du bare gerne vil have ham med ind i din oversigt over troværdige professionelle håndværkere, som du sætter pris på. Du gør dig selv en stor tjeneste. På et eller andet tidspunkt får du brug for låsesmeden Og har du et godt forhold til en eller to låsesmede i København, så er du godt garderet.