To ferier i år

Badeland

Her i landet har de fleste af os nydt at holde juleferie herhjemme. Festlighederne har fyldt meget i de dage. Nogle af os havde taget fri i arbejdsdagene imellem jul og nytår. Vi har haft en lang ferie. Og vi har nydt at bruge tiden derhjemme sammen med familien. Andre tog også fri imellem jul og nytår – men de valgte at bruge dagene på en skiferie i Norge. De er så kommet tilbage til jobbet nu. De er friske – og vi kan se, at de har fået sol i hovedet. De er også i god form. De undgik jo de der lange måltider, som vi andre fik for mange af. Men når de så begynder at fortælle om den der skiferie i Hemsedal og om alle de skønne skiture de fik, så kan du altså godt blive lidt misundelig.

Skiferie for familien

Det vækker lidt tanker hos dig. Måske skulle du planlægge en skiferie her for hele familien – måske allerede i vinterferien, der kommer allerede i februar?

Du er i tvivl. Der er ikke så meget luft i økonomien, som der var for bare et år siden. Inflation og stigende energipriser har ligesom taget pusten ud af den. Men så en sommerferie? Det skal der være råd til. Det bliver nok ikke sådan en ferie til et eller andet stort resort i Egypten eller i Thailand. Men en campingferie til Italien kunne da være en god oplevelse for alle. Især din forkælede 15-årige datter. Hun skal da prøve det. Altså at komme på camping i Italien. Der er jo en god stemning på campingpladser. Det er ligesom bare meget nemmere at komme i kontakt med pladsens andre gæster. Der bliver også ofte lavet mange små arrangementer og konkurrencer, som man kan deltage i – der på en camping.

Adriaterhavet?

Måske skulle du lede efter en billig camping ved Adriaterhavet. Der er jo skønt. Du har været der for en del år tilbage. Det var sammen med nogle kollegaer, hvor I blev rystet godt sammen som et led i sådan et teambuildingkursus. Der er ikke for varmt og der er bestemt heller ikke koldt. Dengang var det jo skønt at komme i vandet nede ved stranden. Og ja, det var da også nemt nok at finde indkøbsfaciliteter – hvor personalet faktisk kunne tale andre sprog end italiensk. Så det var ikke en stor udfordring. Det var bare lidt forvirrende det der med at bruge euro. Men efter en dag eller halvanden, så var det også nemt nok at håndtere. Bare gange beløbet op med ca. 7,5, så fik du prisen i kroner og øre.

Badeland i Frankrig måske

Jo mere du tænker over, at I kunne tage på camping ved Adriaterhavskysten til sommer, desto mere glad bliver du for idéen. Der er jo også alternativet at tage til et badeland i Frankrig – det vil ungerne elske. Det behøver ikke at tage så lang tid at køre derned. Og det vil spare nogle penge. Flybilletter er stadigvæk forholdsvist dyre. Fire flybilletter vil nok koste tre gange så meget, som det vil koste i benzin og vejafgifter, hvis i selv kører til Italien.