Få ro i sindet

Brug for psykoterapi

Det eneste, der kan få et lille smil på dine læber, er når du går på nettet for at se, hvor mange minutter dagen er tiltaget med – i forhold til i går. I dag var det fire minutter. Det er noget, du gør, imens du drikker morgenkaffen. Men når den er drukket og du skal i gennem dagen, så kommer der ikke flere smil på læberne. Du er sur og nedtrykt. Du kalder det for en vinterdepression. Det kan sagtens være, at det er rigtigt, at du har sådan en depression. Men det kan faktisk også godt være, at du bare ligesom har ladet dig selv flyde, og måske er tingene løbet lidt af sporet for dig. Du har med andre ord en dårlig livskvalitet. Du smiler ikke. Du gider ikke at se de positive små ting. Du gør intet for at få det bedre med dig selv og dine omgivelser.

Du skal i terapi!

Ved du hvad? Du skal ruskes lidt i gang. Sagt på en venlig måde: Du skal have et puf, så du kan blive lidt glad. Og se lidt mere positivt på alt. Og ved du, hvad du kan gøre?

Du kan finde dig en psykoterapeut i København, som kan hjælpe dig til at få en meget bedre livskvalitet end den, du har lige nu. Faktisk vil du gøre klogt i at gøre det. Der er mange andre mennesker end dig, der gør netop det: De går til psykoterapi hos en psykoterapeut i København, fordi de har indset, at storbyens hektiske og sommetider meget skuffende liv her i vinterperioden bare er for meget for dem at tackle alene. De har også erkendt, at de ikke lider af en eller anden depression. De har også forstået, at det bestemt ikke er en ’skam’ at gå til psykoterapi bare fordi de har en dårlig livskvalitet.

Det første møde

Du har lige haft dit første møde med den psykoterapeut i København, som du fik anbefalet af en ven. I – dig og din ven – havde haft en lang samtale over et par drinks på en bar. Du havde fortalt ham om dit selvhad og om, hvor meget du ønskede dig bare at rejse væk fra det hele. Forlade alt: Job, familie og pligter. Du var næsten ved at komme til at græde. Du var godt nok lidt flov. Men det var faktisk rart at fortælle din ven om, at du føler dig utilstrækkelig og bekymret.

En god ven fik dig i gang

Ved du hvad? Du har en rigtig god ven. Han fik dig jo overtalt til at gå i psykoterapi i København. Han brugte da også tid på det. Du gik jo først helt i baglås, da han foreslog det. Men da han så også fortalte dig, at han selv har haft det på den, og faktisk også gik i psykoterapi i København, så begyndte du at lytte til ham. Du modtog telefonnummeret til hende. Og samme aften ringede du hende op. Hun kunne tage et møde med dig her i dag. Og lige nu er du rigtigt glad.

Under mødet fandt du jo ud af, at det er rart at tale med et ukendt menneske om alle de tanker, som bare myldrer rundt. Du fandt også ud af, at mange mennesker opsøger psykoterapeuter i København, simpelthen fordi de gerne vil forbedre deres livskvalitet. Hun fortalte dig også om, at mange kommer hos hende med den tro, at de skal skamme sig og holde det hemmeligt for andre mennesker i deres omgangskreds, at de går til psykoterapi. Hun overbeviste dig om, at du slet ikke er unormal, men bare er inde i en fase i dit liv, hvor der sker så meget, at du ligesom mister overblikket.

I skal have det næste møde om en uges tid. Hvis du er i tvivl om forskellene på psykologer og psykoterapeuter – læs denne.