Flyttetid

Der er ikke nogen vej tilbage. I valgte at sælge huset. Det er stort. Det har dannet ramme om jeres familie i de sidste godt 20 år. Men nu er det på tide, at I kommer videre. Børnene er flyttet hjemmefra. De har dannet deres egne familier. I har ikke brug for så mange værelser. Og I har sådan set heller ikke lyst til at skulle passe så stort et hus længere. Det er ok med haven. Den er også stor. Men det her med selv at dyrke grøntsagerne, sylte og henkoge dem og lave syltetøj og marmelade er jo noget, I godt kan lide. Og ja, du har da også fået en ny hobby: Du laver honning. Og det har fået dig til at lære meget om bier, og hvordan de fungerer.

Hussalg

Nu er I så ved at sælge huset. I vil gerne flytte ind i et mindre hus. Men det der med haven? Ja, du ville ønske, at I kunne finde et lille hus – i et plan, så der ikke er noget med at skulle op og ned ad trapper, på en meget stor grund. Så ville det være perfekt. Det er noget, du har fortalt den ejendomsmægler, som står for salget af jeres hus. Han har lovet at holde øjne og ører åbne og at give jer besked, hvis der er noget, som han mener, I måske kunne være interesseret i at købe.

Randers

Og ja, der var faktisk et lille hus på en stor grund til salg lidt udenfor Randers for et par uger siden. Det blev dog solgt meget hurtigt. I nåede ikke engang at se huset. Så I er lidt i venteposition. Jeres eget hus blev sat til salg for et par uger siden – og der har været adskillige potentielle købere for at se det. Det ser ud som om, at en af dem virkeligt er seriøs. I hvert fald, så har han givet jer et godt bud. I er ved at overveje tilbuddet.

Men hvad skal I gøre, hvis I siger ja tak til det? Så bliver i jo nødt til at finde et flyttefirma i Randers, og få flyttet alle jeres ting. De skal så stå til opbevaring i Randers, indtil I finder et lille hus, som I kan købe. Og hvor skal I så bo i mellemtiden? Ja, I har fået tilbud om at bo hos jeres ældste søn. Han har et stort hus og der er næsten sådan en hel lejlighed i det, som ikke bruges af andre end gæster. Der kan I da godt bo. Men det vil blive lidt for meget for jeres søns familie. De skal jo ikke belemres med at have bedsteforældrene på besøg i flere måneder.

I må derfor intensivere jeres leden efter en ny og mindre bolig. Og I må også begynde at vælge, hvilke af jeres ting, I ikke skal have med ind i den nye bolig, men som skal forblive i opmagasinering i Randers. I har travlt. Men I skal nok klare det hele – også meget hurtigere end forventet.