Hvem printer plakaterne?

Der har været folketingsvalg i Danmark for næsten en måned siden. Og i den forbindelse kan det jo ikke undgås, at vi kommer til at tænke på, hvor mange penge de forskellige kandidater har brugt på deres valgkampagner. Vi har set valgplakater overalt. Nogle fra Venstre, andre fra Socialdemokratiet, andre fra Liberal Alliance og andre igen fra Alternativet og mange andre partier. Nogle partier vandt. Andre tabte. Ingen har vundet. Der er stadigvæk ikke dannet en regering. Er du ligeglad? Landet består. Jo, tak. Men.

Mange plakater er trykt

Jeg er ikke ligeglad. Jeg ser det som tidsspilde, at der sidder en flok ikke helt kloge hoveder, som ikke kan finde ud af, at landet har brug for, at der er en regering. Det får mig til at tænke, at de bare ikke kan blive enige om at dele kagen imellem sig. Og det får mig til at tænke, at de har brugt alt for mange penge på plakat print, flyers og andet valgmateriale, som jeg har fået stukket i hånden eller ind via postkassen. Ok, de siger godt nok, at valgmaterialet ikke er finansieret med skatteborgeres penge. Men passer det virkeligt?

Debatter i TV

Jeg så jo en debat i fjernsynet. Udsendelsen kom fra den statsfinansierede kanal. Det vil med andre ord sige, at jeg har betalt for at se en debat, der ikke gav mig et eneste klart svar fra en af de spidskandidater til valget, som deltog i udsendelsen. Så lad mig tvivle på det der med at valgmaterialet, som blev delt ud – for derefter at blive smidt i skraldespandene – ikke er finansieret også af mig. Jeg er en skattebetalende borger. Jeg får ikke alt at vide om, hvordan forhandlingerne går derinde på Christiansborg? Jeg skal bare sidde her og være sur og bitter, fordi vi skal virkeligt videre her i landet. Vi har mange opgaver, som skal løses.